Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Roxanka u mnie ok,z małym też ok choć ostatnio mamy problem z jedzeniem;/ niechce mi pić mleka;/
Nie wiem czy mu ten nan sie już znudził czy co innego,może to taki okres przejściowy ale spróbuje tak jak Tuptusiowata pisała dać mu niewielkiej ilości kaszki.

Pozatym z spaniem nic sie nie zmieniło w dzień;/ Ale za to noce przesypia bez problemu,czasami się budzi na mleko a czasami śpi aż do rana i teraz nawet troche dłużej bo na zewnątrz jest dlużej ciemno wiec tako do 9 mam go z głowy Przynajmniej śniadanie zjem i kawe wypije
Ja już go przestałam nosić,ciężko mi było go oduczyć ale sie nie poddałaserce mi pękało jak płakał ale wiedziałam,że krzywda się mu nie dzieje a ma tylko kaprys żeby go nosić, 3dni płaczu i teraz chyba wie,że nie ma noszena non stop Kupiliśmy leżaczek,zabieram go do kuchni i kłade go tam,włączam muzyke i mały leży obserwując mnie.Moge spokojnie gotować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja małego też zawsze brałam w bujaczek i mogłam co nieco zrobić A teraz w krzesełko do karmienia i siedzi i sie bawi, badź wkladam go do lozeczka i wtedy wariuje, mamy w planach z mezem kupic kojec do salonu aby sie mogl tam bawic i w ogole jak ja bede musiala posprzatac czy cos

A z kaszka minimalnie sprobuj Bogusia , moze pomoże
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Bogusia, a moze to skok rozwojowy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Ania możliweO tym nie pomyślałam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Wiesz co Bogunia moj to wogole wydaje mi sie ze malo je... miesiac temu zaczelam mu podawac 4 lyzeczki do mleka wiec bylo ponad 130 ml i jak wczesniej zjadalm mi 110-120 tak teraz tzn od miesiaca zjada 90 czasem 120 ale przy tym ulewa mu sie strasznie on zamiast jesc wiecej to je coraz mniej jutro mam bilans wiec zobaczymy jak z waga. Wogole jak widze inne dzieci w przychodni czy w sklepie mniej wiecej w wieku mojego to wydaja mi sie takie pulchne a moj no niby nie jest chudziutki ale wydaje sie malutki. Jeszcze miesiac i wreszcie pojde do pediatry w polsce i dogadam sie jak czlwoiek bo juz zaczynam glupiec!!! jak nie ulewanie to krostki, to ciemieniucha i tak w kolko cos......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
j.j brak
(justyna3)
Nowicjusz
witam wszystkie mamusie mam pytanie odnosnie z rejestracja dziecka na policji urodzilam tutaj dziecko i musze je rejestrowac?bo zadnego pisma nie dostalam numer personalny maly juz ma i paszport tak samo jak to wkoncu wyglada moze ktos mi doradzi .z gory dziekuje za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
monika3 napisał:
witam wszystkie mamusie mam pytanie odnosnie z rejestracja dziecka na policji urodzilam tutaj dziecko i musze je rejestrowac?bo zadnego pisma nie dostalam numer personalny maly juz ma i paszport tak samo jak to wkoncu wyglada moze ktos mi doradzi .z gory dziekuje za odpowiedz

Monia jesli masz juz paszport to ok.... musisz teraz dziecko zarejestrowac przez internetna UDI, a następnie isc z nim na policje...
moze bedziesz miala jakis konkretny termin, a moze nie, bo u nas np nie daja terinow tylko mozna sie isc kiedy sie chce no i musisz musisz miec akt urodzenia dziecka, paszport i nie wiem co tam jeszcze.... wczesniej na forum bylo to pisane o tym
a moze ktos kto juz byl sie wypowie, bo ja dopiero czekam na paszport..malego juz przez internet zarejestrowalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
HEJ Zalogowac sie na Udi,pozniej wydrukowac stronke z UDI ktora przyjdzie w pdf-ie na emeil i tez ja zabrac,i w zaleznosci co wpisaliscie czy paszpotr czy akt urodzenia norweski dziecka przy identyfikacji tez zabrac.Wsumie lepiej zabrac te dwa dokumenty dziecka i Swoje paszporty Jak zaznaczysz przy rejestracji Bergen na policji trzeba isc na umowiony temin ktory wyskakuje na poczatku rejestracji ,jesli zaznaczysz obrzeza policji np. ( Hordaland Bergen Nord police station) to jest policja na Asane i wtedy mozna isc kiedy pasuje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
dziewczyny jak tam WAsze dzieciaczki ?
moj ma juz za dwa dni 3 miesiace..jak ten czas zlecial...
a pulpecik z niego wazy prawie 7 kilo
jutro mamy szczepienie pierwsze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Wow Ania to Twój synek nieźle waży tylko mój taki chuderlaczek 1 października ważył 4450
Napisz później jak mały zareagował na szczepienie,czy gorączkował czy może jeszcze inne objawy bo mnie to czeka za miesiac

Kurcze dziewczyny jak zarejestrować małego na tej stronie udi w co mam kliknąć bo nie mam pojęcia od kilku dni sie z tym męcze i nigdzie nie moge znaleźć rejestracja dziecka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok